auto leasen

Een auto zakelijk leasen wel zo handig?

In Nederland zijn er vele ondernemers en werknemers welke gebruik maken van een zakelijke leaseauto. Waarbij veel mensen deze privé ook gebruiken en een klein gedeelte van de mensen deze puur zakelijk gebruiken. Echter verandert er nogal eens iets qua regelgeving en vooral qua belastingen wanneer het om zakelijk leasen gaat. Hierbij gaat het vooral om het verschil in bijtelling welke betaald diende te worden. Echter vandaag de dag op het moment van schrijven zijn deze regels eenvoudiger geworden, waardoor de keuze ook een stuk gemakkelijker te maken is.

Leasen lekker gemakkelijk

Het leasen van een auto is in de regel duurder dan het zelf aanschaffen. Echter hangen er ook een aantal voordelen aan het leasen, waardoor het vandaag de dag nog steeds razend populair is om een auto zakelijk te leasen.

Door en auto te leasen inclusief onderhoudt, scheelt het enorm in de onverwachte uitgaves. Je weet immers van tevoren wat je per maand besteld, hier zullen geen extra kosten meer overheen komen voor onderhoud zoals bijvoorbeeld nieuwe banden of een onderhoudsbeurt van de auto. Maar ook het verzekeren van de auto is iets waar de leasemaatschappij zich mee bezig houdt. Waardoor het je ook tijd zal schelen omdat je anders zelfs alles moet regelen.

Wat voor brandstof

Wanneer je een auto gaat leasen is het verstandig om na te denken over de brandstof van de auto. In steeds meer steden zijn er namelijk strenge regels met betrekking tot dieselauto’s. Het ziet er sterk naar uit dat deze regels steeds strenger zullen worden, waardoor het wellicht verstandiger is om een andere keuze te maken. Vooral wanneer je al van tevoren weet dat je vaak in steden zult komen met de auto.

Electrische auto’s zin helemaal in. Niet alleen zijn ze een stuk milieuvriendelijker, maar ze schelen ook in de kosten als het om belasting gaat. Echter is er op dit moment wel een nadeel te vinden aan dit soort auto’s. Namelijk de beperkte afstand die deze auto’s in een keer achterelkaar kunnen behalen. Wanneer je veel op de weg zit, kan dit een groot probleem zijn.

Ondanks dat er steeds meer laadpalen gebouwd worden, zijn zo op het moment van schrijven nog niet in zulke aantallen als dat er tankstations zijn. Dit is dan ook niet altijd even ideaal als er tussentijds bijgeladen dient te worden. Het voordeel is echter wel weer dat het laden redelijk vlot gaat met een snel lader.