verzekeringen voor een zakelijk geschil

Zakelijk geschil met een klant

Waar gewerkt wordt door mensen, worden fouten gemaakt. Het zou natuurlijk mooi zijn als dit niet zou gebeuren, echter kan er altijd wat misgaan. Zo ook met bijvoorbeeld een levering aan een klant. Waarbij het vaak nog op te lossen is, door met de klant in contact te komen en zo samen tot een oplossing te komen, welke voor beide partijen goed is. Echter kan het helaas ook voorkomen dat er een geschil ontstaat waarbij het niet meer lukt om er samen uit te komen.

Een rechtsbijstandverzekering kan erg handig zijn

Wanneer jullie er samen echt niet meer uitkomen, dan zal de zaak vaak juridisch opgelost worden. Hierbij is het erg handig om een rechtsbijstandverzekering te hebben. Dit zal je namelijk enorm schelen in de juridische kosten die je dient te betalen om jezelf te verdedigen. Een jurist of een advocaat hebben namelijk in de regel een aardig hoog uurloon, waardoor het al snel in de papieren kan lopen. Iets waar je natuurlijk niet op zit te wachten, vooral als het op een tijdstip komt wanneer er net veel geïnvesteerd is en er minder financiële middelen beschikbaar zijn.

Verzekeren tegen aansprakelijkheid

Als ondernemer kan het verstandig zijn om je te verzekeren tegen aansprakelijkheid. Zo kan het je veel geld schelen wanneer je aansprakelijk gesteld wordt door een klant en deze ook nog gelijk heeft. Als ondernemer is het dan ook aan te raden om eens met een verzekeringsspecialist contact op te nemen om na te gaan wat er allemaal mogelijk is qua aansprakelijkheidsverzekeringen. Wie weet is het voor een klein bedrag per maand mogelijk om je voor een risico te verzekeren welke je liever niet zelf wilt lopen.