netwerken zakelijk

Verbinden met andere ondernemers

Als ondernemer kun je een stuk succesvoller zijn wanneer je een groot netwerk hebt. Wanneer je ook nog eens een groot netwerk hebt welke bestaat uit andere ondernemers, dan kan dat zeer voordelig uitpakken. Immers kun je door een groot netwerk klanten vergaren, maar ook informatie.

Mensen denken wel eens dat een netwerk vooral handig is om nieuwe klanten binnen te halen en vergeten hoe handig informatie van andere ondernemers kan zijn. Soms is het zelfs zo dat deze informatie qua inkomsten meer oplevert dan de nieuwe klanten die je erbij krijgt.

Dit soort voordelen zal je sneller hebben wanneer jij mensen in jouw netwerk hebben, die zelf ook een groot netwerk hebben. Zo’n netwerk is dus enorm handig, waardoor je er als ondernemer goed aan doet om ook je netwerk uit te breiden. Echter wordt dit vaak als lastig ervaren, terwijl dit best gemakkelijk te doen is.

Netwerk dagen

Er worden door het land heen verschillende netwerk events georganiseerd. Vaak kun je hier zelfs geheel gratis aan mee doen. Een voorbeeld van een organisatie welke netwerk events organiseert is bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel. Door naar zo’n event te gaan zul je gemakkelijk in contact komen met ondernemers uit de omgeving.

Online cursussen

Online zijn er verschillende cursussen te koop, waarbij sommige vooral voor ondernemers geschikt zijn. Sommige van dit soort cursussen bieden er tevens een netwerk dag bij aan of een presentatie. Dit soort moment zijn ideaal om andere ondernemers tegen te komen welke geïnteresseerd zijn in hetzelfde vakgebied.

Verbinden met Linkedin

Een andere manier om een connectie met andere ondernemers te krijgen is door gebruik te maken van linkedin. Met meer dan 750 miljoen leden, zullen er vast en zeker wel interessante mensen bij zitten waarmee je kunt connecten. Tevens is het een goede plek om opzoek te gaan naar personeel.